Τρίτη 15 Μαρτίου 2011





ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ


             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ:  Παράταση έκθεσης – γνωριμία με τις Συλλογές του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκη.



Λόγο της μεγάλης προσέλευσης του κοινού  - Δημοτικών Σχολείων – δίνεται παράταση στην έκθεση Συλλογής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο  μέχρι 15 Απριλίου 2011.





Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011 και μέχρι σήμερα έχουν περάσει από τις δύο αίθουσες του 5ου ορόφου πλήθος κόσμου αλλά και σχολεία της πόλης μας.




Η έκθεση περιλαμβάνει πορτρέτα μουσικών που διετέλεσαν κατά το παρελθόν διευθυντές του Ωδείου, φιλοτεχνημένα από διακεκριμένους ζωγράφους όπως ο Πολύκλειτος Ρέγκος, ο Χρήστος Λεφάκης, η Κλειώ Νάτση κ.α. Περιλαμβάνει επίσης ενδυμασίες που χρησιμοποιήθηκαν σε μουσικές παραστάσεις, μουσικά όργανα, όπως και παρτιτούρες και χειρόγραφα σημαντικών μουσουργών. Πρόκειται για υλικό το οποίο εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό, δίνοντας ευσύνοπτα την εικόνα ενός μακρόβιου Κέντρου Μουσικής με ιστορία και δράση που άφησαν έργο σημαντικό.





Για όλους τους επισκέπτες ( μικρούς και μεγάλους), που θα περάσουν από την έκθεση στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, υπάρχει μία έκπληξη που σίγουρα θα τους  ενθουσιάσει. 
Για περισσότερες πληροφορίες και για όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να κλείσουν ημέρα για να επισκεφτούν με τους μαθητές τους την έκθεση, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου στα τηλέφωνα 2310 424 132 -3, καθημερινά από τις 9 -14.00 και 17.00 – 21.00.


Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 31  Μαρτίου  2011.

Ημέρες - Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Τρίτη - Παρασκευή 10.00 - 14.00
                                                                                                και 18.00 - 21.00
                                                                      Σάββατο:                18.00 - 21.00
                                                                      Κυριακή:                 10.00 - 14.00
                                                                     Δευτέρα: κλειστά

Η είσοδος είναι ε λ ε ύ θ ε ρ η για το κοινό.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου